Uncategorized

Pasta till lunch – mina fem favoriter

Pasta är någonting som jag älskar. Jag föredrar spaghetti och bucatini allra helst. Gärna inte makaroner eller t.ex. penne. Långa ska de vara, och så ska man kunna snurra upp dem på en gaffel sådär snitsigt ni vet. Sådana rätter älskar jag. God pasta med en härlig sås till. Och här nedan delar jag mina fem pastafavoriter.

Pasta_med_kramig_tomatsas4Pasta i krämig tomatsås. Denna är faktiskt en ny favorit. Jag har filat länge på ett recept på den perfekta tomatsåsen med rätt krämighet. Nu har jag det och denna blev magiskt god. Jag serverar helst Bucatini ihop med denna sås.

Pasta i ugn med vitlök, tomat och basilika. Enklare eller godare kan det knappast bli. Prova, vetja! Ni kommer att älska denna.

One pot pasta. Okej, det kan bli enklare. Denna rätten är den enklaste som finns. One pot pasta. One pot = ”en gryta”. Alltså ner med allt du önskar i en gryta, slå på vatten och koka i ett par minuter. Vips så har du en ljuvlig rätt för ett helt kompani på nolltid. SÅ gott också!

krämig avokadopastaAvokadopasta. Denna behöver ingen vidare förklaring. Gillar du pasta och avokado så är detta rätten för dig! Den är enkel och smakrik. En pastadröm!

Pasta med tomatsås. En klassiker. Tomatsås i all sin enkelhet. En av mina favoriträtter av all mat som existerar. Så enkel är jag i matväg. Och SÅ god är denna tomatsås.

Vilken av ovanstående pastarätter blev din favorit?

Missa inte att följa mig bakom kulisserna på Instagram & Facebook. ♥

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helena
Helena
2 years ago

Tack! Älskar också pasta. Vilket recept? Det sista! Jag lagar det varje vecka och fastän basilikan och vitlöken (8 klyftor hackade) är de viktigaste örterna så blandar jag ännu i koriander och en skvätt rödvin.samt en burk tomatpasta. Men san tär, att jag inte provat din pasta i ugn! Det skall jag bsolut göra! Formidabile!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Helena
2 years ago

Oj! Det lät gott. Ska absolut prova! 🙂

Cookie kladdkaka

Nästa inlägg

Livebak onsdag 6/2 - Cookie kladdkaka

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x