Veckans matsedel

Veckans Matsedel 3

Nu är hösten här och jag vet att ni är många med mig som återgår till vardagen som bland annat innebär matlagning och matlådor. Jag älskar matlådor och känner att jag verkligen måste försöka att bli ännu bättre på att underlätta för mig själv i min vardag genom att göra matlådor. Så idag tänkte jag dela med mig av min veckas matsedel, hoppas att ni ska finna lite inspiration till era kommande matsedlar.

Vegetarisk BologneseVi börjar veckan med en ljuvlig Bolognese. Jag gör en stor sats av denna då vi kommer att ha användning för den fler dagar denna vecka. Så vi äter en varsin portion idag, och så sparar jag en matlåda i kylskåpet med resterande färssås.

Vegansk MasalaPå tisdag äter vi Vegansk Masala, och eftersom att vi endast är två personer i hushållet så kommer vi att få rester över även här. Riset gör jag så att det räcker för en middag men den överblivna masalan kommer jag att spara i en matlåda i kylskåpet. Den ska ner i en taco senare i veckan.

Vegetarisk LasagnePå Onsdag så tar jag tillvara på färssåsen från i måndags och gör en smarrig Lasagne. Jag tillagar alltid min lasagne direkt i matlådor av glas. Det är väldigt smidigt och blir super! Detta recept ger ett par matlådor, vilket är perfekt för oss att värma på till helgen.

Krossad potatis i ugnPå torsdag äter vi krossad potatis i ugn och så de tillbehör som vi har hemma. Det är bra att rensa ur kyl, frys och skafferi på så vis. Kanske blir det Zucchinibiffar till? Eller bara stekta ägg, kikärtsröra eller något annat som vi har i gömmorna. Något enkelt.

nachoplåtPå fredag tar jag rätt på tisdagens masala och gör en Nachoplåt. Om min man får bestämma så kommer vi förmodligen att röra ner lite tacokryddor och eventuellt salsasås i masalan. Men annars får den vara som den är. Det går superbra att ta tillvara på masala på så vis.

I helgen kommer vi att äta rester från veckan. Och på söndag sätter jag mig med en ny veckoplanering inför nästa veckas mat.

Jag hoppas att ni har fått lite inspiration till er matlagning! Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan om ni gillar mina matsedlar. På så vis ser jag ifall ni vill att jag ska fortsätta med dem mer regelbundet. ♥

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Astrid
3 years ago

Hej Frida❤️ Älskar att få inspiration från dina matrecept! Själv är jag vegetarian och gillar att få inspiration!! Vad fick dig att bli vegetarian, och hur länge har du varit det? Kram Astrid (13)❤️

MosterM
MosterM
3 years ago

Å ja super bra. Gjorde din Masala igår och skriver det igen, den är så god.

Lovisa
Lovisa
3 years ago

Hej Frida! Hade varit så roligt om du i något inlägg kunde visa mer hur du stylar till dina bilder, och hur/var du redigerar dina bilder! Dina recept ser alltid så inspirerande ut Ha en fortsatt fin dag

Veganska kanelbullar

Nästa inlägg

Veganska Kanelbullar

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x