Veckans matsedel

Veckans Matsedel 2

Vad roligt att ni var så många som uppskattade min förra- och allra första Veckans Matsedel här på bloggen. Jag kommer absolut att fortsätta med matsedlar, dock inte varje vecka. Huvudsakligen handlar min blogg om bakverk och så kommer det absolut att förbli. Men mer vegomat kommer såklart också att få plats här på bloggen. Och nu tänkte jag dela med mig av vad vi ska äta här hemma denna vecka. Var och handlade igår och det känns så skönt att ha allt hemma.

Vegetarisk BologneseIdag måndag så kommer vi att äta Vegetarisk Bolognese. Denna är väldigt enkel att tillaga. Det går fort och blir ljuvligt gott.

Jag gör dubbel sats av denna färssås då vi även kommer att behöva den senare i veckan, vid två tillfällen. Halva delen av såsen äter vi till pastan på måndagen, 2/3 av resterande del går åt till tisdagens middag och sedan fryser jag in resterande färssås. Den ska vi nämligen använda på fredag när det vankas taco.

Vegetarisk LasagnePå tisdag så tar jag 2/3 av den extra färssåsen från måndagen, och så svänger jag ihop en smarrig Lasagne. Det är verkligen perfekt att ta tillvara färssås på detta vis. Och lasagnen blir supergod med en färssås som stått till sig lite extra under ett dygn! Ett tips är att tillaga lasagnen direkt i matlådor (sådana ugnssäkra i glas). Då är det bara att frysa in direkt och plocka fram en låda när man behöver.

Vegansk ChiligrytaPå onsdag gör jag en Vegansk Chiligryta med svarta bönor. Ris som tillbehör. Denna är min favoriträtt av alla rätter i hela världen just nu. Så känns det för att den är så god. 🙂
Vi äter ca. hälften av denna chili under en dag, resten fryser jag sedan in så att vi slipper laga mat i helgen när vi är lediga. Det är alltid skönt att ha sådant klart under helgerna tycker jag. Men är ni fler i familjen så går det säkert åt.

LinscurryPå tordag blir det Linscurry. Denna är otroligt god. Också vegansk! 
Även denna äter vi endast en del av- och fryser sedan in till helgens middagar. Vi äter ris eller en sallad till denna gryta.

Taco bowlOch så på fredag – Taco bowls. Skålarna görs av tortillabröd, och sedan fylls de med goda tillbehör. Och nu plockar jag alltså fram färssåsen (från i måndags) ur frysen, jag steker upp den tillsammans med tacokrydda. Enkelt och gott!

Som ni märker så gör jag en Matsedel där jag verkligen försöker tänka på vad jag ska laga- och i vilken ordning. Det blir mycket mer ekonomiskt om man gör på detta vis. Och så slängs ingen mat. Jag är noga med att ta tillvara på alla rester och försöker göra nya rätter av redan lagad mat. Det är inte bara gott och ekonomiskt, det är en rolig utmaning också.

Gillar ni när matsedlarna ser ut såhär? Där jag lägger stor vikt vid att ta tillvara på- och göra nya rätter av maten?

 

Subscribe
Notify of
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lina
3 years ago

Så mycket bra tips! Måste verkligen bli bättre på att planera med maten! 😀

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lina
3 years ago

Vad roligt att du gillar Matsedeln! Kram 🙂

Johanna
Johanna
3 years ago

Linscurryn måste jag testa, det låter ju jättegott!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Johanna
3 years ago

Den är supergod! 🙂

★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★
3 years ago

Vilka härliga mattips :). Perfekt då jag har en vegetarisk kosthållning :). Ska absolut ta till mig flera härifrån, speciellt översta två med spagetti och lasagne 🙂

Frida Skattberg
Frida Skattberg

Vad roligt! Det finns så himla mycket god vegomat! 🙂 Kram!

JENNIFER
JENNIFER
3 years ago

Toppen med matsedel ;*

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  JENNIFER
3 years ago

Visst är det! Vad roligt att du känner så. 🙂 Kram!

Kladdkakor Deluxe

Nästa inlägg

KLADDKAKOR DELUXE - MIN BOK

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x