Glass

Hemgjorda Glassbåtar

IMG_5325Alltså jag är SÅ glad!
Jag har lyckats komma på ett sätt att göra mina egna Glassbåtar på.
Det är SÅ enkelt och blir otroligt likt de man kan köpa i flerpack i affären, fast godare.
Ja, jag trodde inte heller att det var möjligt. Men dessa blir verkligen godare.

IMG_5318Det är så att min stackars sambo har varit hemma med hög feber hela veckan, och han älskar verkligen Glassbåtar.
Det är det bästa han vet i glassväg, så istället för att behöva åka till affären stup i kvarten försökte jag komma på hur jag skulle kunna göra egna.
Det tog inte lång tid innan jag stod i köket och rotade i skåpen efter ett Våffeljärn.
Jag kom på att vi inte ägde något Våffeljärn så en kvart senare stod jag i en Second hand- butik.
För 30 ynka kronor fick jag ett gammalt Våffeljärn som visade sig vara det bästa jag någonsin gräddat Våfflor i.
Det tog knappt 2 minuter så var Våfflan bränd..

IMG_5343Dessa är ju inte i klass med de man köper i affären, rent utseendemässigt.
Men det ska synas att dem är hemgjorda, och visst blev de ändå ganska fina?

IMG_5365Nu ska ni få receptet på dessa himmelska Glassbåtar.

12 Glassbåtar:
6 Våfflor
5 dl Vispgrädde
1 burk Kondenserad mjölk, sötad
300 g Jordgubbar, färska/tinade
300 g Mörk Choklad

Gör så här:
Börja med att ta fram en muffinsplåt med plast för 12 muffins.
Grädda dina våfflor enligt recept, dela dem i lagom stora bitar för att få plats i formarna.
Vispa grädden och den kondenserade mjölken tills det bildas toppar, mixa jordhubbarna till en slät smet och vänd ner i glassmeten.
Häll glass i alla våfflor (i muffinsformarna).
Ställ i frysen i minst 4 h, gärna över natten.
Smält chokladen, tag ut glassen ur frysen och doppa toppen av dem i choklad.
Ställ tillbaka i frysen.
Tag fram en stund innan servering.

IMG_5331
IMG_5334

LYCKA TILL! ♡
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Karin
Karin
8 years ago

Va spännande! Detta måste testas! Vad använde du för våffel recept? Finns ju en uppsjö å vet inte vilket jag tycker är bäst 🙂

Mialia
Mialia
8 years ago

Är så himla glad att jag hittade dig på Instagram. Du gör så mycket gott och fint som är så enkelt och roligt att göra.

Tack för att du ger oss så mycket skoj i köket!

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Mialia
8 years ago

Tack snälla du! Vad glad jag blir. 🙂 Kram!

Elin
Elin
8 years ago

Fantastiskt!! Hur lyckas du ens komma på sånt haha? 🙂

Den kondenserade mjölken är väl inte kokt innan den vispas?? 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Elin
8 years ago

Jadu, det är en bra fråga.. 😀 Nej, den ska inte kokas! 🙂 Kram!

Lena
8 years ago

Såååååå…..himla smart gjort. Måste prova.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Lena
8 years ago

Ja, det tycker jag att du ska göra! 🙂

Gabriella
Gabriella
8 years ago

Först och främst, tack för en superhärlig bokblogg! Blir så inspirerad! Måste bara fråga, har du några tips på goda studenttårtor? Tar studenten snart och vill baka en riktigt fin till mina gäster 🙂

Nästa inlägg

Muffinsdagen - 10 Favoritrecept

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x