Övrigt

Dulce de leche

Här om dagen kokade jag en burk med kondenserad mjölk till en fin kolakräm, även kallad Dulce de leche.

Dulce de leche är världens bästa uppfinnig!

Namnet ”dulce de leche” betyder ”Söt av mjölk” på spanska. Och det är precis vad det är – Söt mjölk!
Denna ljuvliga kolakräm är väldigt populär att ha i olika bakverk, glass, fyllningar osv.

 
Dessa burkar finns att köpa i vanliga mataffärer.
Om ni ska koka kolasås-/kräm så bör ni alltid välja den sötade varianten när ni köper en sådan burk.
 
För att sedan få till denna underbara kola måste ni koka burken.
Börja alltid med att ta bort etiketten.
Koka sedan upp en stor kastrull med mycket vatten och lägg i burken.
Burken måste alltid vara täckt av vatten, så se till att fylla på när vattnet kokar bort.
Om burken inte är helt täckt av vatten finns det en risk för att den kan explodera.

Hur länge du ska koka burken beror på hur tjock kola du vill ha.
Vill du ha en kolasås så räcker det att du kokar burken i ca 2 timmar.
Vill du ha en tjockare kola så kokar du den i 3 timmar.
Jag kokade min burk i tre timmar.
Sedan är det bara låta burken svalna i kallt vatten!

Kolan blir som allra godast om den får ligga i kylskåpet över natten, men se då till att hälla över den i en plastburk med lock innan! 🙂
 
 
Vad jag gjorde med min kola kommer ni få veta senare!

LYCKA TILL! ♥
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lisa
Lisa
7 years ago

Är det verkligen SÅ enkelt?? ☺️

Marie
Marie
7 years ago

Har precis stoppat ner en burk i kokande vatten! Litar på dig, tre timmar får det bli! 🙂

Nästa inlägg

Utsökt Soppbröd

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x