Övrigt

Havrebollar / Regnbågsbollar

Detta recept ger ca 20 Havrebollar/Regnbågsbollar.

Ingredienser:
150 g Smör
6 dl Havregryn
2 dl Strösocker
1,5 dl Vispgrädde
1 dl Kokos
3 msk Oboý eller ca 1 tsk Kakao
1 tsk Vanilillinsocker
Kokos eller Strössel att rulla i

 

Mixa havregrynen i en matberedare en stund. Detta för att flingorna ska bli lite mindre i storlek.
Vispa smöret mjukt med elvisp.
Vispa upp grädden så att den blir fluffig.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke för sig.
Tillsätt sedan margarinet och grädden i de torra ingredienserna och rör om väl.
Efter detta ska smeten vara ganska lös. Just därför måste du ställa in smeten i kylskåpet i ca en timme.
I kylskåpet stelnar smeten lite och havregrynen absorberar fukten i smeten.
Tag sedan fram smeten och forma till bollar av den.
(Jag rullade mina bollar ganska stora då de skulle till försäljning.)
Rulla sedan bollarna i kokos eller strössel och lägg dem i en burk/plastlåda med lock.
Förvaras kallt i en tätslutande burk.
Bollarna är till och med ännu godare dagen efter.

Ta fram havrebollarna 15 minuter innan servering.

LYCKA TILL! ♡

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Energibars

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x